Home Technology OTA: een kerntechnologie voor softwaregedefinieerde voertuigen

OTA: een kerntechnologie voor softwaregedefinieerde voertuigen

OTA: een kerntechnologie voor softwaregedefinieerde voertuigen

//php echo do_shortcode(‘[responsivevoice_button voice=”US English Male” buttontext=”Listen to Post”]’) ?>

Over-the-air (OTA) software-updates worden steeds belangrijker en auto-OEM’s haasten zich om OTA-mogelijkheden te implementeren in de meeste huidige en alle toekomstige modellen. De parallelle overgang naar softwaregedefinieerde voertuigen (SDV’s) versterkt het belang van OTA. In wezen is OTA een kerntechnologie voor SDV’s vanaf het ontwerp, de ontwikkeling en de fabricage en vooral tijdens hun gebruiksduur.

Deze kolom onderzoekt de interacties tussen OTA en SDV’s. Ik zal OTA-platforms van Sibros als voorbeeld gebruiken voor deze discussie, omdat het bedrijf SDV-klanten heeft, waaronder klanten voor batterij-elektrische voertuigen (BEV). De meeste BEV-bedrijven zijn toonaangevend in het inzetten van SDV-technologie.

Sibros is een OTA-startup opgericht in 2018 met VC-financiering van meer dan $ 85 miljoen, waarvan $ 70 miljoen werd ontvangen in januari 2022. Belangrijke autogerelateerde bedrijven zoals Fontinalis Companions, Google en Qualcomm hebben in Sibros geïnvesteerd.

De oprichters hebben ervaring met Tesla, Uber en andere auto-startups. Tesla’s SDV- en OTA-ervaringen zijn nuttig geweest bij het ontwerpen van de OTA-platforms van Sibros.

Sibros heeft productieorders om meer dan een miljoen voertuigen in te zetten voor zijn OTA-platform bij 16 klanten, voornamelijk in de VS, het VK, de EU en India. Publiek bekende klanten zijn Volta Vans (Zweden), Bajai Auto (India), Lightyear (Nederland) en e.Go Cell (Duitsland).

Sibros is erin geslaagd EV-klanten te werven, variërend van tweewielige voertuigen tot meerdere BEV’s. De nieuwste klant is Sono Motors en zijn Sion BEV, met zonnepanelen die het grootste deel van zijn carrosserie bedekken.

Sibros heeft een partnerecosysteem opgebouwd voor de hardware-, silicium- en cloudsoftwaresegmenten voor zijn OTA-platforms. Momenteel heeft Sibros voorgeïntegreerde hardware-ready toolkits van meer dan 10 partnerleveranciers. Deze producten zijn klaar voor plug-and-play in evaluaties en validatie-inspanningen van klantprototypes.

De onderstaande tabel toont de OTA-platforms van Sibros in de zwarte vakken in het midden. De linkse blauwe vakken laten zien hoe SDV’s OTA-mogelijkheden en -functionaliteit beïnvloeden. De rode blokken in de afbeelding tonen cyberbeveiligings- en veiligheidsfactoren die een sterke aantrekkingskracht creëren voor OTA-platformfuncties en -kenmerken.

SDV-push

De SDV-technologie is een werk in uitvoering dat een lange weg heeft afgelegd en de komende tien jaar substantiële vorderingen zal maken. SDV-behoeften hebben invloed op en vergroten de mogelijkheden van OTA-platforms in meerdere segmenten.

SDV’s moeten draadloze cloudverbindingen hebben die nu overgaan van 4G naar 5G. Verbonden auto’s vereisen ingebouwde OTA en cyberbeveiliging als onderdeel van levenslange toegang tot alle ECU’s.

SDV-architectuur verhuist naar domein-ECU’s die zijn verbonden by way of Ethernet-netwerken. Verouderde compatibiliteit met CAN-, LIN- en FlexRay-bussen zal nog lange tijd nodig zijn.

Servicegeoriënteerde architectuur (SOA) wordt een geprefereerd softwareontwerp voor cloudgebaseerde softwareplatforms. SOA heeft al invloed op OTA-cloudgebaseerde platforms.

BEV’s leiden de SDV-transitie omdat er in de meeste gevallen geen behoefte is aan legacy-compatibiliteit. Daarom gebruiken de meeste BEV-startups een SDV-architectuur.

BEV’s hebben andere OTA-behoeften om de batterijsysteemsoftware te beheren, inclusief BMS-algoritmen, batterijstatus, batterijcelbalancering en thermische veiligheidsbewaking van de batterij.

BEV-branden zijn zeldzaam, maar als ze gebeuren, zijn ze veel moeilijker te blussen dan benzinebranden. Slapende branden kunnen ook voorkomen, en op software program gebaseerde bewaking en waarschuwing zijn nodig.

Een current artikel over BEV-branden biedt goede perspectieven.

Sibros OTA-platform

De traditionele voordelen van OTA-platforms zijn het oplossen van softwaredefecten, het verlagen van de terugroepkosten van OEM’s en het bieden van gemak en tijdsbesparing voor de klant. Met de groei van SDV is de belangrijkste OTA-functie het upgraden van functionaliteit en prestaties gedurende de levensduur van het voertuig. Gegevens van de auto worden ook steeds belangrijker voor SDV’s, en OTA-platforms maken van deze mogelijkheid gebruik.

De OTA-oplossingen van Sibros zijn georganiseerd als één platform om de ontwikkeling, complexiteit en kosten van multi-vendor integratie te verlagen. De OTA is georganiseerd als vier logische softwareplatforms, die hieronder worden beschreven.

Diep verbonden platform

Het Deep Linked Platform (DCP) beheert het linked voertuigecosysteem, inclusief de drie andere softwareplatforms. Het is een geïntegreerd voertuig-naar-cloud-systeem dat ingebouwde autosoftware en SaaS-applicaties combineert die alle OTA-functionaliteit van Sibros mogelijk maken en beheren.

Een kernfunctie van DCP is het beheer van het verbonden voertuigecosysteem, inclusief alle in het voertuig geïntegreerde software program en cloudgebaseerde platforms. Een belangrijk onderdeel van deze functie is het beheren van voertuigsoftwareconfiguraties voor veel automodellen en hun individuele en cumulatieve voertuigen in het veld. Sibros is van mening dat het deze complexe softwareconfiguratietaken voor SDV’s beter heeft afgedekt dan zijn concurrenten.

De DCP beheert de andere drie OTA-platforms:

De OTA Deep Updater zorgt voor software-updates voor elke ECU. Het voltooit alle software-updates en is geïntegreerd met de OEM-cloudsoftware en cloudserviceprovider. Het biedt gedurende zijn levensduur veilige software-updates voor elke controller op elke voertuigarchitectuur. De OTA Deep Logger verzamelt gegevens van elke ECU. Deze functionaliteit groeit snel door SDV-behoeften en door de uitbreiding van linked voertuigservices. Voorbeelden zijn wagenparkbeheerinformatie, voorspellend onderhoud, op gebruik gebaseerde verzekeringen en locatiegebaseerde companies. De OTA Command Supervisor stuurt commando’s op afstand naar elke ECU. De meest voorkomende zijn diagnostische opdrachten, maar gebruikerstaken zoals afstandsbedieningsfuncties zijn de laatste tijd toegenomen.

De OTA embedded software program van Sibros draait op een telematica-besturingseenheid of een gateway. De grootte van de OTA embedded software program voor tweewielers is ongeveer 32 KB. De omvang van de volledig functionele OTA embedded software program voor high-end voertuigen kan oplopen tot 2 MB.

OTA diepe updater

De OTA Deep Updater werkt met elke aandrijflijn van een voertuig en elke ECU-netwerkconfiguratie. Sibros heeft ervaring met het updaten van elektrische fietsen, auto’s, vrachtwagens, bussen, tractoren en andere voertuigen. Het heeft vooral veel ervaring met het updaten van elektrische voertuigen.

De OTA Deep Updater heeft veiligheidscontroles voor en na de conditie die kunnen worden aangepast om ervoor te zorgen dat alle ECU-updates in een veilige staat beginnen en eindigen. Het doet ook automatisch nieuwe pogingen en bevestigt dat updates right zijn gedownload en geïnstalleerd.

Het kan grootschalige implementaties creëren op foundation van alle metadata: locatie, mannequin, modeljaar, uitrustingsniveau en andere kenmerken. Het kan verouderde updateversies overslaan en de nieuwste versie installeren.

Het kan een universeel pakket gebruiken waarin alle softwareversies in één pakket voor elke ECU worden ingezet. Deze functie vermindert de complexiteit van OTA-updates.

De OTA Deep Updater is georganiseerd als zes embedded en clod-componenten: Deployment Supervisor, Package deal Supervisor, Replace Supervisor, Firmware Packager, Sibros Armor (auto-grade OTA cybersecurity) en Integration & Help.

OTA diepe logger

De OTA Deep Logger filtert en logt gegevens van alle ECU’s. De gegevens hebben een tijdstempel en bieden een data-auditspoor. De gelogde gegevens vormen de foundation voor een groeiend aantal toepassingen voor verbonden voertuigen, zoals wagenparkbeheer, voorspellend onderhoud, op gebruik gebaseerde verzekeringen en locatiegebaseerde diensten. Het cloudportaal van Sibros voorziet veel van deze applicaties van een gebruikersinterface om de huidige en historische information te visualiseren en te analyseren.

De verzamelde gegevens zijn compatibel met meerdere besturingssystemen, waaronder Android, FreeRTOS, Yocto Embedded Linux, QNX en alle POSIX-compatibele besturingssystemen.

OTA Command Supervisor

De OTA Command Supervisor stuurt commando’s om specifieke taken in ECU’s uit te voeren. Het kan externe commando’s activeren voor voertuiggebruikers of OEM-diagnosediensten voor elke ECU. SDV’s zullen waarschijnlijk het belang van dit section vergroten.

Beveiliging en veiligheid trekken

Automobielsoftware moet voldoen aan veel beveiligings- en veiligheidsnormen en -regelgeving, variërend van cyberbeveiliging en IT-beveiliging tot ontwerp en operationele beveiliging, waarbij de bescherming van gebruikersgegevens steeds belangrijker wordt.

Een groeiend beveiligingsprobleem in de auto-industrie is cyberbeveiliging. Voor OTA is dit waarschijnlijk het belangrijkste beveiligingsprobleem. Er zijn nu meerdere cyberbeveiligingsnormen waaraan OTA-producten moeten voldoen.

Sibros gebruikt de Uptane-standaard van IEEE voor het veilig implementeren van OTA-updates. Uptane is ontworpen om ervoor te zorgen dat alleen OEM-ondertekende/geautoriseerde afbeeldingen worden geïnstalleerd. Uptane is een open-sourceproject dat in 2018 een IEEE-standaard werd.

De UNECE WP.29-standaard dekt zowel cyberbeveiliging als OTA-software-updates. Het Cyber ​​Safety Administration System (CSMS) bevat regels voor cyberbeveiligingsbeheer. Het Software program Replace Administration System (SUMS) regelt het OTA-gebruik. Sibros is compatibel met WP.29.

De ISO/SAE 21434-cyberbeveiligingsverordening voor wegvoertuigen werd uitgebracht in juni 2021. Deze richt zich op cyberbeveiligingsrisico’s bij het ontwerp en de ontwikkeling van auto-elektronica. De norm omvat cyberbeveiligingsbeheer en gestructureerde, veilige engineering gedurende de hele levenscyclus van het voertuig.

ISO 27001 is de toonaangevende internationale norm gericht op informatiebeveiliging die is ontwikkeld om organisaties, van elke omvang of elke branche, te helpen hun informatie op een systematische en kosteneffectieve manier te beschermen door middel van een informatiebeveiligingsbeheersysteem.

Software program Course of Enchancment and Functionality willpower (SPICE) is een raamwerk voor de beoordeling van softwareprocessen. Het werd in 1993 door ISO en IEC ontwikkeld als de ISO/IEC 15504-norm. Automotive SPICE (ASPICE) previous het SPICE-framework toe op de auto-industrie. ASPICE wordt belangrijk voor SDV’s en OTA-software-updates.

ASPICE verschilt van functionele veiligheid, ISO 26262, door te beschrijven hoe het ontwerp wordt uitgevoerd als veiligheid geen probleem is. Om algemene veiligheidspraktijken te garanderen, moeten autoleveranciers zowel ASPICE- als ISO 26262-richtlijnen opnemen.

ISO 9001:2015 specificeert eisen voor een kwaliteitsmanagementsysteem. De norm helpt elke organisatie de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren, de klanttevredenheid te verbeteren en risico’s te verminderen.

SOC 2 specificeert een beveiligingsraamwerk voor het beschermen van klantgegevens tegen ongeoorloofde toegang, beveiligingsincidenten en andere kwetsbaarheden. Het American Institute of Licensed Public Accountants heeft SOC 2 ontwikkeld rond vijf standards: vertrouwelijkheid, beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit en privateness.

Europa’s Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is algemeen bekend en is vereist voor OTA-software-updates. De California Shopper Privateness Act (CCPA) is een vergelijkbare gegevensbescherming die steeds belangrijker wordt.

Sibros is compatibel met deze beveiligings- en veiligheidsnormen. Sibros voegt compatibiliteit toe met de ISO/SAE 21434 cyberbeveiligingsstandaard.

Er zullen waarschijnlijk in de toekomst gebruikte gegevensbeschermingen zijn die van invloed zullen zijn op autosoftware en OTA. AI-regelgeving is onderweg in Europa en zal uiteindelijk gevolgen hebben voor software program en OTA in de VS

Overzicht

OTA-software-updateplatforms worden steeds belangrijker vanwege de snelle conversie naar auto-elektronicasystemen op foundation van SDV-architecturen. OTA-platforms zijn nu een vereiste technologie. De overgang naar SDV’s maakt OTA-softwareplatforms waardevoller en met toenemende functionaliteit. De OTA-platforms van Sibros die in deze kolom worden beschreven, zijn een goed voorbeeld van hoe SDV’s de OTA-architectuur en -functionaliteit veranderen.

De meeste OTA-spelers breiden hun OTA-platformfunctionaliteit uit met ECU-gegevensverzameling, diagnose op afstand en andere verbonden voertuigdiensten. De meeste OTA-bedrijven groeien snel.

Uitbreiding van OTA-functionaliteit en groei van de implementatie zullen resulteren in meer overlap en concurrentie met Tier 1-leveranciers. De SDV-trend zorgt voor uitdagingen voor de meeste Tier 1’s, aangezien OEM’s meer software program in huis halen. Het is waarschijnlijk dat Tier 1’s wat zullen verwerven voor de OTA-platformspelers om hun softwaremogelijkheden in het SDV-tijdperk te vergroten. Er zijn al enkele overnames gebeurd, met Harmons overname van Crimson Bend in 2015 als belangrijkste. Toekomstige OTA-acquisities worden verwacht.

AUTO OEM’S, AUTOMOTIVE, ACCU ELEKTRISCHE VOERTUIGEN, CYBERVEILIGHEID, ELEKTRISCHE VOERTUIGEN, GOOGLE, OTA, OVER THE AIR, QUALCOMM, SDVS, SERVICEGERICHTE ARCHITECTUUR, SOFTWAREGEDEFINIEERDE VOERTUIGEN, TESLA, UBER, DRAADLOOS

Previous articleIrish communications know-how firm Spearline acquires Callstats from 8×8
Next articleState should construct as much as 62,000 properties a yr, economist claims – The Irish Occasions